Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka jajeczna z wędzonką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 30 min • 311 kcal/porcja • 6 zł/porcja
Wędzonkę pokrój w paski.
Szparagi umyj, przytnij ich końce. Jeśli są mocno wyrośnięte, obierz skórę do 1/3 wysokości. Wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj 2-3 minuty.
Szpinak opłucz, osusz i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem. Duś, mieszając 1-2 minuty.
Wyłóż na formę do pieczenia szparagi, szpinak wędzonkę.
Jajka roztrzep w misce, wlej mleko. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalej masą jajeczną frittaty.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wstaw frittatę i piecz 30 minut (jajka powinny się ściąć i lekko zrumienić). Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika lub na zimno – też jest pyszna.Źródło: Olivia