Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka jajeczna z wędzonką"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33107
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33107
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 30 min • 311 kcal/porcja • 6 zł/porcja
Wędzonkę pokrój w paski.
Szparagi umyj, przytnij ich końce. Jeśli są mocno wyrośnięte, obierz skórę do 1/3 wysokości. Wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj 2-3 minuty.
Szpinak opłucz, osusz i wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem. Duś, mieszając 1-2 minuty.
Wyłóż na formę do pieczenia szparagi, szpinak wędzonkę.
Jajka roztrzep w misce, wlej mleko. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalej masą jajeczną frittaty.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wstaw frittatę i piecz 30 minut (jajka powinny się ściąć i lekko zrumienić). Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika lub na zimno – też jest pyszna.Źródło: Olivia