Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś pysznego dla karzdego :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1222
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pora podsmarz na margarynie, oprósz przez sitko mąką i zasmaż przez 2 minuty. Dodaj pomidorki, ziemniaki i kalfafiora, podgrzewaj, mieszając aż warzywa pokryja się zasmażką. Po 3 minutach oprósz papryką, wlej mleko. Mieszając, gotuj, ażpotrawa się zagęści. Wymieszaj z natką, dodaj nieco sera i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp resztą sera i zapiecz na złoty kolor.