Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś pysznego dla karzdego :-)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 421
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1038
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 394
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 421
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1038
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 394
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pora podsmarz na margarynie, oprósz przez sitko mąką i zasmaż przez 2 minuty. Dodaj pomidorki, ziemniaki i kalfafiora, podgrzewaj, mieszając aż warzywa pokryja się zasmażką. Po 3 minutach oprósz papryką, wlej mleko. Mieszając, gotuj, ażpotrawa się zagęści. Wymieszaj z natką, dodaj nieco sera i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp resztą sera i zapiecz na złoty kolor.