Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś pysznego dla karzdego :-)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 746
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666433
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 186
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 746
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 475
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666433
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Pora podsmarz na margarynie, oprósz przez sitko mąką i zasmaż przez 2 minuty. Dodaj pomidorki, ziemniaki i kalfafiora, podgrzewaj, mieszając aż warzywa pokryja się zasmażką. Po 3 minutach oprósz papryką, wlej mleko. Mieszając, gotuj, ażpotrawa się zagęści. Wymieszaj z natką, dodaj nieco sera i jeszcze raz wymieszaj. Przypraw do smaku, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp resztą sera i zapiecz na złoty kolor.