Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,a przede wszystkim szybkie do zrobienia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1112
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1112
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,wrzucić na osolony wrzątek. Pomidory pokroić na ćwiartki lub ósemki. Połowę żółtego sera zetrzeć na tarce o grubych oczkach,drugą połowę sera pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na oleju,dodać pomidory,dusić przez 20 minut. Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy,przyprawić solą,pieprzem i cukrem. W naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym olejem,ułożyć plasterki sera tak żeby zakleić całe naczynie. Wyłożyć kalafior,polać przygotowanym sosem,posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni),piec przez ok. 20 min. Po upieczeniu posypać natką pietruszki