Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,a przede wszystkim szybkie do zrobienia.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 445
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1300
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 445
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1300
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,wrzucić na osolony wrzątek. Pomidory pokroić na ćwiartki lub ósemki. Połowę żółtego sera zetrzeć na tarce o grubych oczkach,drugą połowę sera pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na oleju,dodać pomidory,dusić przez 20 minut. Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy,przyprawić solą,pieprzem i cukrem. W naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym olejem,ułożyć plasterki sera tak żeby zakleić całe naczynie. Wyłożyć kalafior,polać przygotowanym sosem,posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni),piec przez ok. 20 min. Po upieczeniu posypać natką pietruszki