Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,a przede wszystkim szybkie do zrobienia.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,wrzucić na osolony wrzątek. Pomidory pokroić na ćwiartki lub ósemki. Połowę żółtego sera zetrzeć na tarce o grubych oczkach,drugą połowę sera pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na oleju,dodać pomidory,dusić przez 20 minut. Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy,przyprawić solą,pieprzem i cukrem. W naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym olejem,ułożyć plasterki sera tak żeby zakleić całe naczynie. Wyłożyć kalafior,polać przygotowanym sosem,posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni),piec przez ok. 20 min. Po upieczeniu posypać natką pietruszki