Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,a przede wszystkim szybkie do zrobienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7651
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 237
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7651
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 237
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki,wrzucić na osolony wrzątek. Pomidory pokroić na ćwiartki lub ósemki. Połowę żółtego sera zetrzeć na tarce o grubych oczkach,drugą połowę sera pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na oleju,dodać pomidory,dusić przez 20 minut. Przygotowany sos pomidorowo-cebulowy,przyprawić solą,pieprzem i cukrem. W naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym olejem,ułożyć plasterki sera tak żeby zakleić całe naczynie. Wyłożyć kalafior,polać przygotowanym sosem,posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni),piec przez ok. 20 min. Po upieczeniu posypać natką pietruszki