Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie - i co najważniejsze - smaczne
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 180
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 180
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 90
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku (wg przepisu na opakowaniu). Twaróg rozetrzeć z jajkami i ziołami, przyprawić solą i pieprzem raczej na pikantnie. Mozarellę osączyć z zalewy, pokroić na cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę makaronu, następnie rozsmarować cienką warstwę twarogu z ziołami, nałożyć plastry mozarelli i posypać parmezanem. Układać kolejno warstwami wg powyższej kolejności, aż do wyczerpania składników - na końcu musi być parmezan!!! Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 170 st. Zapiekać ok. 30 min. Podawać ze sałatą skropioną vinegretem balsamicznym.