Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie - i co najważniejsze - smaczne
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 675
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku (wg przepisu na opakowaniu). Twaróg rozetrzeć z jajkami i ziołami, przyprawić solą i pieprzem raczej na pikantnie. Mozarellę osączyć z zalewy, pokroić na cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę makaronu, następnie rozsmarować cienką warstwę twarogu z ziołami, nałożyć plastry mozarelli i posypać parmezanem. Układać kolejno warstwami wg powyższej kolejności, aż do wyczerpania składników - na końcu musi być parmezan!!! Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 170 st. Zapiekać ok. 30 min. Podawać ze sałatą skropioną vinegretem balsamicznym.