Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2164
Dodano: 29.06.2008
Odsłon: 3113
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku (wg przepisu na opakowaniu). Twaróg rozetrzeć z jajkami i ziołami, przyprawić solą i pieprzem raczej na pikantnie. Mozarellę osączyć z zalewy, pokroić na cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę makaronu, następnie rozsmarować cienką warstwę twarogu z ziołami, nałożyć plastry mozarelli i posypać parmezanem. Układać kolejno warstwami wg powyższej kolejności, aż do wyczerpania składników - na końcu musi być parmezan!!! Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 170 st. Zapiekać ok. 30 min. Podawać ze sałatą skropioną vinegretem balsamicznym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 07 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Muszę przyznać że ten przepis jest mistrzowski.Pyszne danie.0 Kto głosował? | Odpowiedz