Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka mięsna z oliwkami"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 152
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 152
Składniki
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i natkę posiekać. Połączyć mięso, jajka, cebulę, bułkę i natkę, doprawić. Wymieszać na jednolitą masę.
Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej warstwę mięsa. W masę wcisnąć dwie obrane parówki i pięć oliwek. Nakryć kolejną warstwą farszu i powtórzyć czynność z parówkami i oliwkami. Nakryć ostatnią warstwą mięsa.
Całość wygładzić, szczelnie owinąć folią. Piec 75 minut w temp. 200°C. Kwadrans przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.
Potrawę można podać zarówno jako danie obiadowe (np. z ziemniakami z wody i surówką), jak i zimną przystawkę.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium