Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka mięsna z oliwkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i natkę posiekać. Połączyć mięso, jajka, cebulę, bułkę i natkę, doprawić. Wymieszać na jednolitą masę.
Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej warstwę mięsa. W masę wcisnąć dwie obrane parówki i pięć oliwek. Nakryć kolejną warstwą farszu i powtórzyć czynność z parówkami i oliwkami. Nakryć ostatnią warstwą mięsa.
Całość wygładzić, szczelnie owinąć folią. Piec 75 minut w temp. 200°C. Kwadrans przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.
Potrawę można podać zarówno jako danie obiadowe (np. z ziemniakami z wody i surówką), jak i zimną przystawkę.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium