Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka mięsna z oliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1608
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15687
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6372
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13947
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1608
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15687
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6372
Składniki
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę i natkę posiekać. Połączyć mięso, jajka, cebulę, bułkę i natkę, doprawić. Wymieszać na jednolitą masę.
Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć na niej warstwę mięsa. W masę wcisnąć dwie obrane parówki i pięć oliwek. Nakryć kolejną warstwą farszu i powtórzyć czynność z parówkami i oliwkami. Nakryć ostatnią warstwą mięsa.
Całość wygładzić, szczelnie owinąć folią. Piec 75 minut w temp. 200°C. Kwadrans przed końcem rozwinąć folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.
Potrawę można podać zarówno jako danie obiadowe (np. z ziemniakami z wody i surówką), jak i zimną przystawkę.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium