Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i smaczne danie na ciepło i zimno według kuchni greckiej.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414077
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414077
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2234
Składniki
Cebulę zeszklic na oliwie,dwa pomidory (bez gniazd nasiennych) i jedną cukinię pokroic w kostkę dodac do mięsa,doprawic do smaku solą pieprzem i oregano,dobrze wyrobic.
pozostałą cukinię i pomidory pokroic w cienkie plastry,połowę ułożyc na blaszce lub naczyniu żaroodpornym,na to wyłożyc mięso i przykryc pozostałą cukinią i pomidorami.Blaszkę nakryc folią aluminiowa i piec około 45min.w temp.200st.następnie zdjąc folię i piec do zrumienienia warzyw