Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i smaczne danie na ciepło i zimno według kuchni greckiej.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Cebulę zeszklic na oliwie,dwa pomidory (bez gniazd nasiennych) i jedną cukinię pokroic w kostkę dodac do mięsa,doprawic do smaku solą pieprzem i oregano,dobrze wyrobic.
pozostałą cukinię i pomidory pokroic w cienkie plastry,połowę ułożyc na blaszce lub naczyniu żaroodpornym,na to wyłożyc mięso i przykryc pozostałą cukinią i pomidorami.Blaszkę nakryc folią aluminiowa i piec około 45min.w temp.200st.następnie zdjąc folię i piec do zrumienienia warzyw