Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka naleśnikowa z pesto"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457202
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1324
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2176
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457202
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1324
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2176
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, masło i mleko. dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cienkie naleśniki. Posmaruj je pesto pomidorowym i ściśle je zwiń. Wstaw do lodówki, aby można było je łatwo pokroić.
Potem każdy naleśnik przekrój na cztery równe części. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Pionowo ułóż kawałki naleśników. Posyp startym parmezanem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 200°C, aż ser ładnie się rozpuści. Przed podaniem posyp pokrojonym porem.Źródło: Na żywo