Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka naleśnikowa z pesto"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, masło i mleko. dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cienkie naleśniki. Posmaruj je pesto pomidorowym i ściśle je zwiń. Wstaw do lodówki, aby można było je łatwo pokroić.
Potem każdy naleśnik przekrój na cztery równe części. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Pionowo ułóż kawałki naleśników. Posyp startym parmezanem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 200°C, aż ser ładnie się rozpuści. Przed podaniem posyp pokrojonym porem.Źródło: Na żywo