Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka naleśnikowa z pesto"
Pomarańczowe babeczki ze śnieżnobiałym kremem z kremówki i mascarpone. Ozdoba...
Odsłon: 788
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 125
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 79
Pomarańczowe babeczki ze śnieżnobiałym kremem z kremówki i mascarpone. Ozdoba...
Odsłon: 788
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 125
Przepis na lekką, smaczną i pożywną sałatkę z szynką prosciutto, mozzarellą o...
Odsłon: 79
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, masło i mleko. dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cienkie naleśniki. Posmaruj je pesto pomidorowym i ściśle je zwiń. Wstaw do lodówki, aby można było je łatwo pokroić.
Potem każdy naleśnik przekrój na cztery równe części. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Pionowo ułóż kawałki naleśników. Posyp startym parmezanem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 200°C, aż ser ładnie się rozpuści. Przed podaniem posyp pokrojonym porem.Źródło: Na żywo