Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka naleśnikowa z pesto"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2057
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421340
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2039
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2057
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421340
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2039
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajka, sól, masło i mleko. dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę. Na patelni rozgrzej olej i usmaż cienkie naleśniki. Posmaruj je pesto pomidorowym i ściśle je zwiń. Wstaw do lodówki, aby można było je łatwo pokroić.
Potem każdy naleśnik przekrój na cztery równe części. Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Pionowo ułóż kawałki naleśników. Posyp startym parmezanem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 200°C, aż ser ładnie się rozpuści. Przed podaniem posyp pokrojonym porem.Źródło: Na żywo