Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka po rosyjsku

Zapiekanka po rosyjsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 174

Łatwa, szybka, smaczna.

Składniki

  • pęczek zielonej cebulki
  • 1 por
  • 3 jajka na twardo
  • pieprz, sól, olej 4 łyżki
  • 2 jajka surowe
  • sól, cukier do smaku
  • 1 szklanka kefiru
  • 2 szklanki mąki
  • proszek do pieczenia 3 łyżeczki
  • roztopione masło 2 łyżki
  • ziarna sezamu do dekoracji
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka po rosyjsku

Przygotowanie

  1. Pokroić cebulkę, pora w pół - krążki, jajka na twardo w kostkę. Dodać pieprz, sól, olej, wszystko wymieszać.

  2. W misce zrobić zalewę; 2 surowe jajka - rozmieszać, kefir, połowa mąki, proszek do pieczenia, roztopione masło, wymieszać, druga połowa mąki, sól, cukier, wymieszać.

  3. Do naczynie żaroodpornego wlać połowę zalewy, wsypać pokrojone składniki, zalać drugą połową zalewy.

  4. Po wierzchu posypać ziarnami sezamu.

  5. Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń