Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Pokroić cebulkę, pora w pół - krążki, jajka na twardo w kostkę. Dodać pieprz, sól, olej, wszystko wymieszać.
W misce zrobić zalewę; 2 surowe jajka - rozmieszać, kefir, połowa mąki, proszek do pieczenia, roztopione masło, wymieszać, druga połowa mąki, sól, cukier, wymieszać.
Do naczynie żaroodpornego wlać połowę zalewy, wsypać pokrojone składniki, zalać drugą połową zalewy.
Po wierzchu posypać ziarnami sezamu.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.