Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 384
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 384
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Pokroić cebulkę, pora w pół - krążki, jajka na twardo w kostkę. Dodać pieprz, sól, olej, wszystko wymieszać.
W misce zrobić zalewę; 2 surowe jajka - rozmieszać, kefir, połowa mąki, proszek do pieczenia, roztopione masło, wymieszać, druga połowa mąki, sól, cukier, wymieszać.
Do naczynie żaroodpornego wlać połowę zalewy, wsypać pokrojone składniki, zalać drugą połową zalewy.
Po wierzchu posypać ziarnami sezamu.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.