Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15811
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6404
Składniki
Kiełbasę pokroić w talarki, cebule w pół talarki, a pieczarki w plasterki. Cebulę smażyć przez 2 minuty i dodać do niej kiełbasy i dalej smażyć, aż cebula będzie miała złoty kolor. Podsmażyć pieczarki. Następnie wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron i wymieszać go z koncentratem pomidorowym wcześniej wymieszanym z szczyptą chili. Zetrzeć ser na tarce i dodać do makaronu(pól tego sera).
Wysmarować naczynie żaroodporne masłem lub margaryną i nakładać na przemian makaron i nadzienie, zaczynając i kończąc na makaronie. Na samym wierzchu posypać makaron serem i położyć kilka małych kawałków masła.
Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do średnio rozgrzanego piekarnika na około 20 minut(piec w temp. około 250°), aż ser się roztopi. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!!! :-)