Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kiełbasę pokroić w talarki, cebule w pół talarki, a pieczarki w plasterki. Cebulę smażyć przez 2 minuty i dodać do niej kiełbasy i dalej smażyć, aż cebula będzie miała złoty kolor. Podsmażyć pieczarki. Następnie wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron i wymieszać go z koncentratem pomidorowym wcześniej wymieszanym z szczyptą chili. Zetrzeć ser na tarce i dodać do makaronu(pól tego sera).
Wysmarować naczynie żaroodporne masłem lub margaryną i nakładać na przemian makaron i nadzienie, zaczynając i kończąc na makaronie. Na samym wierzchu posypać makaron serem i położyć kilka małych kawałków masła.
Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do średnio rozgrzanego piekarnika na około 20 minut(piec w temp. około 250°), aż ser się roztopi. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!!! :-)