Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kolację lub obiad
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 551
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 551
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie na miękko. Wysypać na miskę lub naczynie żaroodporne, by chwilę przestygł. Dodać odsączoną kukurydzę i łyżkę przyprawy, dokładnie wymieszać. Ułożyć ciasno na spodzie naczynia.
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu razem z resztą przyprawy. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Korniszony posiekać w talarki, odsączyć, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ryż posmarować warstwą ketchupu, posypać połową sera. Na to położyć paprykę i ogórki, następnie mięso z cebulą i warstwę majonezu. Posypać resztą sera.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do rozpuszczenia sera - około 20 minut.