Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mieso podsmazamy, dodajemy zeszklona cebulke, czosnek i cała reszte oprocz groszku i puree ziemniaczanego
Gotujemy na wolnym ogniu okolo godzinki aby ladnie przeszly smaki. Wiadomo sol i pieprz. Na sam koniec na 5 minut dodajemy groszek
Wylewamy do brytfanki czy naczynia do zapiekania. studzimy, kladziemy na wierzch puree ziemniaczane ( rozkladaz puree jak jest cieple to łatwo sie rozsmaruje i mozna zrobic jakies wzorki) Gotową zapiekanke mozna trzymac w lodówce i przed przyjsciem gosci dajemy ja do piekarnika w zaleznosci od wielkosci na okolo godzine aby byla gorąca w temperaturze 150
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

frankania 04 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Pycha! Robilam wczoraj podobne - MNIAM!0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 08 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
No chłopie ale pychota...rewelacja, proszę o więcej.0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 06 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Swietna!0 Kto głosował? | Odpowiedz

golona102 05 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
No bo to jest pie, no i co? hehe. Że nie podałem angielskiej nazwy to coś złego? W anglii nie znajdziesz krupniku tylko " barley soup" :) nazwa to pikuś0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 04 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Przecież to nic innego niż angielski shepherd''s pie (czyli zapielanka pasterska.0 Kto głosował? | Odpowiedz

malwin77 04 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
brawo za wyśmienity kadr ;)))0 Kto głosował? | Odpowiedz