Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2070
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1960
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2070
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17937
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1960
Składniki
Mieso podsmazamy, dodajemy zeszklona cebulke, czosnek i cała reszte oprocz groszku i puree ziemniaczanego
Gotujemy na wolnym ogniu okolo godzinki aby ladnie przeszly smaki. Wiadomo sol i pieprz. Na sam koniec na 5 minut dodajemy groszek
Wylewamy do brytfanki czy naczynia do zapiekania. studzimy, kladziemy na wierzch puree ziemniaczane ( rozkladaz puree jak jest cieple to łatwo sie rozsmaruje i mozna zrobic jakies wzorki) Gotową zapiekanke mozna trzymac w lodówce i przed przyjsciem gosci dajemy ja do piekarnika w zaleznosci od wielkosci na okolo godzine aby byla gorąca w temperaturze 150