Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kiełbasą i warzywami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4427
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12028
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4427
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12028
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry. Pierś umyj, pokrój w kostkę, włóż do marynaty przygotowanej z oliwy czosnkowej, słodkiej papryki, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pierś z kurczaka, kiełbasę i pokrojoną w cząstki paprykę.
Ryż zalej 2 szklankami wody, posól, gotuj 15 minut pod przykryciem, wyłącz gaz i pozostaw na tym samym palniku 20 minut, wymieszaj.
W naczyniu żaroodpornym rozłóż kawałki masła, wsyp ugotowany ryż i warzywa z mięsem. Delikatnie wymieszaj. Posyp zapiekankę parmezanem. Zapiekaj 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gotowe danie dekoruj natką pietruszki. Podawaj gorące.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień