Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kiełbasą i warzywami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13740
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1574
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6242
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13740
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1574
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6242
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry. Pierś umyj, pokrój w kostkę, włóż do marynaty przygotowanej z oliwy czosnkowej, słodkiej papryki, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pierś z kurczaka, kiełbasę i pokrojoną w cząstki paprykę.
Ryż zalej 2 szklankami wody, posól, gotuj 15 minut pod przykryciem, wyłącz gaz i pozostaw na tym samym palniku 20 minut, wymieszaj.
W naczyniu żaroodpornym rozłóż kawałki masła, wsyp ugotowany ryż i warzywa z mięsem. Delikatnie wymieszaj. Posyp zapiekankę parmezanem. Zapiekaj 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gotowe danie dekoruj natką pietruszki. Podawaj gorące.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień