Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z łososiem"
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 433
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 114
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 193
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 107
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 123
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 114
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 433
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 114
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 193
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 107
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 123
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 114
Składniki
Papryczkę chili posiekaj, dodaj sok i skórkę z połowy cytryny. Wymieszaj.
Filet z łososia potnij w kostkę, natrzyj solą, pieprzem i marynatą.
Posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklij na oleju. Po chwili dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Dosyp rozgnieciony w moździerzu pieprz i kmin.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i wyłóż liśćmi pora. Nałóż przygotowane warzywa i zamarynowanego łososia. Piecz danie pół godziny w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Ewelina Pędzikowska</strong>Źródło: Kurier TV