Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z łososiem"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Papryczkę chili posiekaj, dodaj sok i skórkę z połowy cytryny. Wymieszaj.
Filet z łososia potnij w kostkę, natrzyj solą, pieprzem i marynatą.
Posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklij na oleju. Po chwili dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Dosyp rozgnieciony w moździerzu pieprz i kmin.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i wyłóż liśćmi pora. Nałóż przygotowane warzywa i zamarynowanego łososia. Piecz danie pół godziny w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Ewelina Pędzikowska</strong>Źródło: Kurier TV