Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z makaronem i grzybami

Zapiekanka z makaronem i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 1464

Troche inna zapiekanka, łatwa, szybka, tania i bardzo smaczna :-)

Składniki

  • 30 dag makaronu np. Świderki
  • 2 cebule
  • Opak. Boczniaki - 15 dag
  • Większą papryka - kolor dowony
  • 8 parówek
  • 1 kostka rosołowa
  • Serek topiony - 10 dav
  • Woda
  • Sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy Al dęte. Odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego.

  2. Cebulę pokrojoną w piórka szklimy delikatnie.
    Zalewamy ok 250 ml wody.
    Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz boczniaki pokrojone w połówki.
    Dusimy na wolnym ogniu do miękkości, przyprawimy solą i pieprzem wg uznania.
    W razie potrzeby dole wam wody która nam się wygotowala.
    Odcedzamy warzywa od wywaru i dodajemy je do makaronu.

  3. Parówki pokrojone w ta łatki podsmażyć na patelni.
    Dodajemy do makaronu i warzyw.

  4. W ok 350 - 400 ml wody rozpuszczamy kostkę rosołowa oraz kawałki serka topionego aż się rozpuści. Dodajemy wywar z cebuli, papryki i boczniaków i chwile gotujemy.
    Zalewamy sosem makaron

  5. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 - 30min

    SMACZNEGO:-)

    P.S.
    PAPRKA MOŻE BYĆ DOWOLNEGO KOLORU, ZAMIAST BOCZNIAKÓW MOGĄ BYĆ PIECZARKI LUB KURKI

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń