Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne, łatwe i niedrogie. Można przygotować nawet dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec.
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3733
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3733
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki lub kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę smażymy.
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przecier pomidorowy 2 -3 łyżki, podsmażamy chwilkę.
Gotujemy makaron (nie musi być całkiem miękki, bo będzie zapiekany). Odcedzony makaron mieszamy z kiełbasą, przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180-200*C
Do makaronu oprócz kiełbasy można dodać pieczarki i inne warzywa.