Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne, łatwe i niedrogie. Można przygotować nawet dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3788
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 343
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3788
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki lub kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę smażymy.
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przecier pomidorowy 2 -3 łyżki, podsmażamy chwilkę.
Gotujemy makaron (nie musi być całkiem miękki, bo będzie zapiekany). Odcedzony makaron mieszamy z kiełbasą, przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180-200*C
Do makaronu oprócz kiełbasy można dodać pieczarki i inne warzywa.