Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z medalionami wieprzowymi"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 894
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 894
Składniki
Musztardę wymieszaj z czosnkiem, 1/2 oleju i łyżeczką tymianku. Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Natrzyj marynatą polędwiczki. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Obraną cebulę posiekaj.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, wytnij głąb, poszatkuj. Na patelni rozgrzej 1/2 masła. Zeszklij cebulę. Dodaj marchew, chwilę smaż. Podlej 100 ml wody, duś 5 min. Dodaj poszatkowaną kapustę.
Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wlej 100 ml wody i duś bigosik pod przykryciem ok. 15 min. Na drugiej patelni mocno rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim polędwiczki (ok. 8 min). Zdejmij z patelni, po 3 min pokrój w grubsze plastry.
W rondelku stop resztę masła. Zasyp mąką, zasmaż. Mieszając, dolej bulion i śmietanę. Dodaj gorgonzolę, stop. Sos wymieszaj z ogórkami i zalewą. Bigos przełóż do formy, ułóż mięso i zalej sosem. Posyp startym serem. Piecz 5 min w 200 st.Źródło: Tina