Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z medalionami wieprzowymi"
Musztardę wymieszaj z czosnkiem, 1/2 oleju i łyżeczką tymianku. Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Natrzyj marynatą polędwiczki. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Obraną cebulę posiekaj.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, wytnij głąb, poszatkuj. Na patelni rozgrzej 1/2 masła. Zeszklij cebulę. Dodaj marchew, chwilę smaż. Podlej 100 ml wody, duś 5 min. Dodaj poszatkowaną kapustę.
Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wlej 100 ml wody i duś bigosik pod przykryciem ok. 15 min. Na drugiej patelni mocno rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim polędwiczki (ok. 8 min). Zdejmij z patelni, po 3 min pokrój w grubsze plastry.
W rondelku stop resztę masła. Zasyp mąką, zasmaż. Mieszając, dolej bulion i śmietanę. Dodaj gorgonzolę, stop. Sos wymieszaj z ogórkami i zalewą. Bigos przełóż do formy, ułóż mięso i zalej sosem. Posyp startym serem. Piecz 5 min w 200 st.Źródło: Tina
Świetne na rodzinny obiad.
Odsłon: 3957
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2491
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 14
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 123
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 51
Witajcie jak się prezentuje wasze sobotnie menu obiadowe ? U nas dziś przygot...
Odsłon: 2491
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 14
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 123
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 51
Składniki
Musztardę wymieszaj z czosnkiem, 1/2 oleju i łyżeczką tymianku. Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Natrzyj marynatą polędwiczki. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Obraną cebulę posiekaj.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, wytnij głąb, poszatkuj. Na patelni rozgrzej 1/2 masła. Zeszklij cebulę. Dodaj marchew, chwilę smaż. Podlej 100 ml wody, duś 5 min. Dodaj poszatkowaną kapustę.
Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wlej 100 ml wody i duś bigosik pod przykryciem ok. 15 min. Na drugiej patelni mocno rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim polędwiczki (ok. 8 min). Zdejmij z patelni, po 3 min pokrój w grubsze plastry.
W rondelku stop resztę masła. Zasyp mąką, zasmaż. Mieszając, dolej bulion i śmietanę. Dodaj gorgonzolę, stop. Sos wymieszaj z ogórkami i zalewą. Bigos przełóż do formy, ułóż mięso i zalej sosem. Posyp startym serem. Piecz 5 min w 200 st.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Dania główne
Makrela z grilla z rabarbarem
Dania główne
Cevapici z pitą i warzywami
Zapiekanka gospodarska
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 13
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 15