Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z medalionami wieprzowymi"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 170
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15551
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 170
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15551
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Musztardę wymieszaj z czosnkiem, 1/2 oleju i łyżeczką tymianku. Przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Natrzyj marynatą polędwiczki. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Obraną cebulę posiekaj.
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, wytnij głąb, poszatkuj. Na patelni rozgrzej 1/2 masła. Zeszklij cebulę. Dodaj marchew, chwilę smaż. Podlej 100 ml wody, duś 5 min. Dodaj poszatkowaną kapustę.
Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Wlej 100 ml wody i duś bigosik pod przykryciem ok. 15 min. Na drugiej patelni mocno rozgrzej resztę oleju. Obsmaż na nim polędwiczki (ok. 8 min). Zdejmij z patelni, po 3 min pokrój w grubsze plastry.
W rondelku stop resztę masła. Zasyp mąką, zasmaż. Mieszając, dolej bulion i śmietanę. Dodaj gorgonzolę, stop. Sos wymieszaj z ogórkami i zalewą. Bigos przełóż do formy, ułóż mięso i zalej sosem. Posyp startym serem. Piecz 5 min w 200 st.Źródło: Tina