Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z porem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach z solą. Odlej, ostudź i obierz, a potem pokrój w plastry. Por oczyść, pokrój na kawałki. Wrzuć na osolony wrzątek, blanszuj 2-3 minuty, odcedź. Kiełbasę pokrój w grubsze plasterki.
Jajka rozkłóć razem ze śmietaną. Dodaj starty ser. Masę dopraw szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem. Formę wysmaruj olejem. Rozłóż ziemniaki. Zalej masą jajeczną. Na wierzchu ułóż por i kiełbasę. Zapiekaj 30 min w 180 st.
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 310 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety