Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6827
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6827
Składniki
45 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 zł • Przepis na 4 porcje
Makaron gotuję al dente. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, oprószam solą i pieprzem i obsmażam na oleju.
Na tym samym tłuszczu szklę posiekane cebulę i czosnek. Podsmażam 2 min, dodaję rozmrożony szpinak. Smażę ok. 5 min, przyprawiam. Wrzucam pokrojony w kostkę ser pleśniowy, wlewam śmietankę i zagotowuję. Mieszam, aż ser się rozpuści.
Makaron łączę z kurczakiem i szpinakowym sosem. Przekładam do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wierzch posypuję serem startym na tarce. Piekę 15 min w temp. do 190oC.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Kobieta i życie