Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Składniki
45 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 zł • Przepis na 4 porcje
Makaron gotuję al dente. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, oprószam solą i pieprzem i obsmażam na oleju.
Na tym samym tłuszczu szklę posiekane cebulę i czosnek. Podsmażam 2 min, dodaję rozmrożony szpinak. Smażę ok. 5 min, przyprawiam. Wrzucam pokrojony w kostkę ser pleśniowy, wlewam śmietankę i zagotowuję. Mieszam, aż ser się rozpuści.
Makaron łączę z kurczakiem i szpinakowym sosem. Przekładam do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wierzch posypuję serem startym na tarce. Piekę 15 min w temp. do 190oC.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Kobieta i życie