Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które przypomina mi dzieciństwo, łatwe, szybkie i pyszne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4773
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5747
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7288
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4773
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5747
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7288
Składniki
Makaron gotujemy w posolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Ser mieszamy ze śmietaną, cukrem waniliowym(jeżeli lubimy bardziej słodkie dosypujemy cukru). Do masy dodajemy żółtka i wszystko mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ugotowany i lekko przestudzony makaron mieszamy delikatnie z masą serową, przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy według uznania cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy około 30 minut do zrumienienia.