Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z sosem oliwkowym"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Składniki
Na rozgrzanej oliwie obsmaż roladki. Przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Przygotuj sos: obierz i posiekaj szalotki. Zeszklij je na maśle.
Zalej winem i gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Dopraw, zalej śmietaną, dodaj oliwki i kapary. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Do sosu z oliwek dodaj resztę liści szałwii. Zalej roladki i od razu podawaj.Źródło: Na żywo