Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z sosem oliwkowym"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 829
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1943
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 829
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1943
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Na rozgrzanej oliwie obsmaż roladki. Przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Przygotuj sos: obierz i posiekaj szalotki. Zeszklij je na maśle.
Zalej winem i gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Dopraw, zalej śmietaną, dodaj oliwki i kapary. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Do sosu z oliwek dodaj resztę liści szałwii. Zalej roladki i od razu podawaj.Źródło: Na żywo