Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z sosem oliwkowym"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8790
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4707
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8790
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4707
Składniki
Na rozgrzanej oliwie obsmaż roladki. Przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Przygotuj sos: obierz i posiekaj szalotki. Zeszklij je na maśle.
Zalej winem i gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Dopraw, zalej śmietaną, dodaj oliwki i kapary. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Do sosu z oliwek dodaj resztę liści szałwii. Zalej roladki i od razu podawaj.Źródło: Na żywo