Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z sosem oliwkowym"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425178
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425178
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Na rozgrzanej oliwie obsmaż roladki. Przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Przygotuj sos: obierz i posiekaj szalotki. Zeszklij je na maśle.
Zalej winem i gotuj, aż płyn zmniejszy objętość o połowę. Dopraw, zalej śmietaną, dodaj oliwki i kapary. Gotuj na wolnym ogniu 5 minut. Do sosu z oliwek dodaj resztę liści szałwii. Zalej roladki i od razu podawaj.Źródło: Na żywo