Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijane bitki wołowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7892
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3125
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, pokrój na 6 plasterków. Przykryj je folią spożywczą i rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą oraz pieprzem.
Pieczarki oczyść, poszatkuj drobno. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż, mieszając, kilka minut.
Na koniec wbij jajka. Wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Smaż dalej, aż jajka się zetną.
Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Obsmaż mięso. Podlej szklanką wody. Duś do miękkości (ok. 60 min). Sos połącz ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Danie dekoruj natką.
czas ok. 80 min; porcja – 240 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety