Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijane bitki wołowe"
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1869
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 340
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 431
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 624
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1869
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 340
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 431
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 624
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, pokrój na 6 plasterków. Przykryj je folią spożywczą i rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą oraz pieprzem.
Pieczarki oczyść, poszatkuj drobno. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż, mieszając, kilka minut.
Na koniec wbij jajka. Wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Smaż dalej, aż jajka się zetną.
Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Obsmaż mięso. Podlej szklanką wody. Duś do miękkości (ok. 60 min). Sos połącz ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Danie dekoruj natką.
czas ok. 80 min; porcja – 240 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety