Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijaniec z indyka na jarzynce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8388
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1119
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 446
Składniki
Orzechy i migdały zalej wrzątkiem, po 5 min osącz i pokrój je. Natkę opłucz, osusz i drobno ją posiekaj. Osącz z zalewy i również posiekaj oliwki. Fetę pokrusz w miseczce. Dodaj bakalie, natkę i oliwki. Przypraw pieprzem i obranym, przeciśniętym czosnkiem. Wymieszaj.
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrożnie rozetnij je wzdłuż i rozłóż tak, by pow- stał prostokątny płat. Mięso przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Płat posmaruj masą serowo-bakaliową, pozostawiając wolne brzegi. Całość zwiń dość ciasno, obwiąż nitką. Na dużej patelni rozgrzej olej.
Zrumień na nim roladę ze wszystkich stron. Następnie zawiń ją w folię aluminiową i piecz 1 godz. w 180 st. (10 min przed końcem rozchyl folię i posmaruj roladę stopionym masłem wymieszanym z miodem.
3. Marchewki obierz, pokrój. Zalej posoloną wodą i gotuj 10 min. Wsyp groszek, gotuj 5 min. Sos przygotuj wg wskazówek na opakowaniu. Z rolady usuń nić. Podaj z warzywami polanymi sosem. Udekoruj natką.Źródło: Tina