Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega szybki, mega zdrowy i tylko w jednym jedynym garnku – nasz najszybszy obiad. A wygląda tak:
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 299
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3643
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1241
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 299
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3643
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1241
Składniki
W garnku zagotowujemy ok. 2 – 3 litrów wody z łyżką soli i oliwy. Wrzucamy makaron, a po 2 minutach także brokuł i gotujemy bez przykrycia (aby brokuł nie stracił koloru) kolejne 8 min. Gdy jest to mrożony brokuł, liczymy te 8 min od powtórnego wrzenia.
Po tym czasie całość odcedzamy przy pomocy pokrywki, dodajemy sery pokrojone w kostkę i starte na tarce oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko mieszamy, przykrywamy pokrywką i zostawiamy w gorącym garnku jeszcze na minutę, aby ser ładnie się rozpuścił; jeszcze raz energicznie mieszamy i gotowe! Można się delektować pysznym, błyskawicznym obiadem.