Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega szybki, mega zdrowy i tylko w jednym jedynym garnku – nasz najszybszy obiad. A wygląda tak:
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7797
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7797
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
W garnku zagotowujemy ok. 2 – 3 litrów wody z łyżką soli i oliwy. Wrzucamy makaron, a po 2 minutach także brokuł i gotujemy bez przykrycia (aby brokuł nie stracił koloru) kolejne 8 min. Gdy jest to mrożony brokuł, liczymy te 8 min od powtórnego wrzenia.
Po tym czasie całość odcedzamy przy pomocy pokrywki, dodajemy sery pokrojone w kostkę i starte na tarce oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, krótko mieszamy, przykrywamy pokrywką i zostawiamy w gorącym garnku jeszcze na minutę, aby ser ładnie się rozpuścił; jeszcze raz energicznie mieszamy i gotowe! Można się delektować pysznym, błyskawicznym obiadem.