Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na młodej kapuście"
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1221
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30516
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1221
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30516
Składniki
Podzielone na porcje żeberka nacieram solą, przyprawami oraz przeciś niętym przez praskę czosnkiem. Mięso podsmażam na oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą.
Kapustę mocno odciskam z soku. Marchwie i pietruszkę ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w półplasterki. Mieszam z kapustą.
Na wysmarowane olejem dno naczynia żaroodpornego wykładam kapustę i posypuję ją przyprawami. Na niej układam żeberka, podlewam bulionem i piwem.
Piekę pod przykryciem 60 min w temp. 170°C. Potem żeberka odkrywam i piekę jeszcze godzinę.Źródło: Kobieta i życie