Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na młodej kapuście"
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5735
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4810
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5735
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4810
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Podzielone na porcje żeberka nacieram solą, przyprawami oraz przeciś niętym przez praskę czosnkiem. Mięso podsmażam na oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą.
Kapustę mocno odciskam z soku. Marchwie i pietruszkę ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w półplasterki. Mieszam z kapustą.
Na wysmarowane olejem dno naczynia żaroodpornego wykładam kapustę i posypuję ją przyprawami. Na niej układam żeberka, podlewam bulionem i piwem.
Piekę pod przykryciem 60 min w temp. 170°C. Potem żeberka odkrywam i piekę jeszcze godzinę.Źródło: Kobieta i życie