Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na młodej kapuście"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1085
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2031
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1085
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2031
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 481
Składniki
Podzielone na porcje żeberka nacieram solą, przyprawami oraz przeciś niętym przez praskę czosnkiem. Mięso podsmażam na oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą.
Kapustę mocno odciskam z soku. Marchwie i pietruszkę ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w półplasterki. Mieszam z kapustą.
Na wysmarowane olejem dno naczynia żaroodpornego wykładam kapustę i posypuję ją przyprawami. Na niej układam żeberka, podlewam bulionem i piwem.
Piekę pod przykryciem 60 min w temp. 170°C. Potem żeberka odkrywam i piekę jeszcze godzinę.Źródło: Kobieta i życie