Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka na młodej kapuście"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1736
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1736
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Składniki
Podzielone na porcje żeberka nacieram solą, przyprawami oraz przeciś niętym przez praskę czosnkiem. Mięso podsmażam na oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą.
Kapustę mocno odciskam z soku. Marchwie i pietruszkę ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w półplasterki. Mieszam z kapustą.
Na wysmarowane olejem dno naczynia żaroodpornego wykładam kapustę i posypuję ją przyprawami. Na niej układam żeberka, podlewam bulionem i piwem.
Piekę pod przykryciem 60 min w temp. 170°C. Potem żeberka odkrywam i piekę jeszcze godzinę.Źródło: Kobieta i życie