Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka pachnące jabłkami"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 682
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1006
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2017
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 682
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1006
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2017
Składniki
130 min • Porcja 310 kcal • Koszt ok. 3 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Żeberka zalewam 2 szkl. wody, dodaję liść laurowy, ziele angielskie, goździki, gotuję. Odcedzam, studzę, obtaczam w roztrzepanym jajku, panieruję w bułce, smażę na tłuszczu. Jabłka skrapiam sokiem z cytryny, posypuję cukrem, kminkiem, piekę do miękkości.
Wywar z żeberek przecedzam, dodaję sok jabłkowy, zagęszczam mąką, zagotowuję, doprawiam sokiem z cytryny.
Żeberka serwuję z jabłkami, polane sosem. Pyszne! Adrian Grzywna z ChełmaŹródło: Kobieta i życie