Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka pachnące jabłkami"
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 486
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 997
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1407
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 486
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 997
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1407
Składniki
130 min • Porcja 310 kcal • Koszt ok. 3 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Żeberka zalewam 2 szkl. wody, dodaję liść laurowy, ziele angielskie, goździki, gotuję. Odcedzam, studzę, obtaczam w roztrzepanym jajku, panieruję w bułce, smażę na tłuszczu. Jabłka skrapiam sokiem z cytryny, posypuję cukrem, kminkiem, piekę do miękkości.
Wywar z żeberek przecedzam, dodaję sok jabłkowy, zagęszczam mąką, zagotowuję, doprawiam sokiem z cytryny.
Żeberka serwuję z jabłkami, polane sosem. Pyszne! Adrian Grzywna z ChełmaŹródło: Kobieta i życie