Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
PORCJE PRZYGOT.: 15 min + marynowanie; PIECZ.: 30-40 min; PORCJA: 430 kcal, KOSZT: 4,50 zł
Żeberka opłucz, podziel.
Cytryny wyszoruj, sparz. Zetrzyj skórkę. 2 owoce przekrój, wyciśnij sok. Trzeci pokrój.
Koncentrat połącz z sokiem z cytryny i owocami, miodem, posiekaną cebulą, olejem, przyprawami. Posmaruj żeberka, wstaw do lodówki na godzinę.
Żeberka posyp skórką cytryny, piecz na natłuszczonym ruszcie 30-40 minut (odwracaj).Źródło: Świat kobiety