Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 261
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2662
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 926
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 261
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 134
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2662
Składniki
PORCJE PRZYGOT.: 15 min + marynowanie; PIECZ.: 30-40 min; PORCJA: 430 kcal, KOSZT: 4,50 zł
Żeberka opłucz, podziel.
Cytryny wyszoruj, sparz. Zetrzyj skórkę. 2 owoce przekrój, wyciśnij sok. Trzeci pokrój.
Koncentrat połącz z sokiem z cytryny i owocami, miodem, posiekaną cebulą, olejem, przyprawami. Posmaruj żeberka, wstaw do lodówki na godzinę.
Żeberka posyp skórką cytryny, piecz na natłuszczonym ruszcie 30-40 minut (odwracaj).Źródło: Świat kobiety