Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12379
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13272
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5616
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12379
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13272
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5616
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z solą.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
Żeberka nacieramy solą z czosnkiem, pieprzem i obtaczamy w mące.
Następnie obsmażamy na tłuszczu.
Gdy będą ze wszystkich stron zrumienione, przekładamy je na inny talerz, a na tłuszczu smażymy cebulę.
Gdy się zeszkli, dodajemy cebulę i inne przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i dzielimy na ćwiartki.
Dokładamy pod koniec duszenia do żeberek.
Doprawiamy sola i pieprzem.
Dusimy jeszcze 10 minut.
Smacznego:)