Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona bruschetta z groszkiem i kremowym serkiem"
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1099
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5806
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1197
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1099
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5806
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1197
Składniki
25 minut • 4 porcje • 412 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej patelnię grillową, każdą kromkę spryskaj lub starannie skrop oliwą. Grilluj z każdej strony około 2 minut, aż grzanki ładnie się zrumienią.
Podgotuj groszek i połówki szparagów (ok. 30 sekund). Wyjmij z garnka i przelej zimną wodą.
Połowę groszku zmiksuj z kremowym serkiem, np. Bieluchem, listkami mięty (kilka odłóż do posypania) dodaj sok z cytryny do smaku. Kawałki szparagów wymieszaj z pozostałym groszkiem, polej oliwą i odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Na każdą kromkę nakładaj porcję zielonego serka, groszku i kawałki szparagów. Po wierzchu posyp tartym parmezanem i miętą.Źródło: Olivia