Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona bruschetta z groszkiem i kremowym serkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13856
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1595
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6312
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13856
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1595
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6312
Składniki
25 minut • 4 porcje • 412 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej patelnię grillową, każdą kromkę spryskaj lub starannie skrop oliwą. Grilluj z każdej strony około 2 minut, aż grzanki ładnie się zrumienią.
Podgotuj groszek i połówki szparagów (ok. 30 sekund). Wyjmij z garnka i przelej zimną wodą.
Połowę groszku zmiksuj z kremowym serkiem, np. Bieluchem, listkami mięty (kilka odłóż do posypania) dodaj sok z cytryny do smaku. Kawałki szparagów wymieszaj z pozostałym groszkiem, polej oliwą i odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Na każdą kromkę nakładaj porcję zielonego serka, groszku i kawałki szparagów. Po wierzchu posyp tartym parmezanem i miętą.Źródło: Olivia