Wypróbowany przepis na "Zielona bruschetta z groszkiem i kremowym serkiem"
Zielona bruschetta z groszkiem i kremowym serkiem
Składniki
- 8 kromek chleba grubości 1,5 cm
- szklanka mrożonego groszku
- kilka zielonych szparagów, przekrojonych na pół
- 250 g kremowego serka
- sok z cytryny
- szklanka listków mięty
- pół szklanki tartego parmezanu
- oliwa
Składniki
- 8 kromek chleba grubości 1,5 cm
- szklanka mrożonego groszku
- kilka zielonych szparagów, przekrojonych na pół
- 250 g kremowego serka
- sok z cytryny
- szklanka listków mięty
- pół szklanki tartego parmezanu
- oliwa

Etapy przygotowania
25 minut • 4 porcje • 412 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej patelnię grillową, każdą kromkę spryskaj lub starannie skrop oliwą. Grilluj z każdej strony około 2 minut, aż grzanki ładnie się zrumienią.
Podgotuj groszek i połówki szparagów (ok. 30 sekund). Wyjmij z garnka i przelej zimną wodą.
Połowę groszku zmiksuj z kremowym serkiem, np. Bieluchem, listkami mięty (kilka odłóż do posypania) dodaj sok z cytryny do smaku. Kawałki szparagów wymieszaj z pozostałym groszkiem, polej oliwą i odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Na każdą kromkę nakładaj porcję zielonego serka, groszku i kawałki szparagów. Po wierzchu posyp tartym parmezanem i miętą.Źródło: Olivia
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3174
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2528
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3174
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2528


Składniki
- 8 kromek chleba grubości 1,5 cm
- szklanka mrożonego groszku
- kilka zielonych szparagów, przekrojonych na pół
- 250 g kremowego serka
- sok z cytryny
- szklanka listków mięty
- pół szklanki tartego parmezanu
- oliwa
25 minut • 4 porcje • 412 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej patelnię grillową, każdą kromkę spryskaj lub starannie skrop oliwą. Grilluj z każdej strony około 2 minut, aż grzanki ładnie się zrumienią.
Podgotuj groszek i połówki szparagów (ok. 30 sekund). Wyjmij z garnka i przelej zimną wodą.
Połowę groszku zmiksuj z kremowym serkiem, np. Bieluchem, listkami mięty (kilka odłóż do posypania) dodaj sok z cytryny do smaku. Kawałki szparagów wymieszaj z pozostałym groszkiem, polej oliwą i odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Na każdą kromkę nakładaj porcję zielonego serka, groszku i kawałki szparagów. Po wierzchu posyp tartym parmezanem i miętą.Źródło: Olivia