Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
UWAGA. To nie do końca jest kompletny przepis. Są to raczej moje notatki dla samego siebie :)
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Na patelnię olej. Na to opcjonalnie trawa/cebula i pasta. Przesmażyć
Wlać wymieszane mleko kokosowe i bulion. Wrzucić kaffir. Pogotować parę minut.
Zblendować i dodatkowo przelać przez sitko (zostanie i tak sporo resztek)
Wrzucić pokrojoną paprykę i kurczaka.
Doprawić sokiem z limonki i sosem sojowym
Uwagi: -z 2 łyżeczkami pasty jest trochę za słabe. Można dać trzecią -bez sosu sojowego jest mało słone