Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
UWAGA. To nie do końca jest kompletny przepis. Są to raczej moje notatki dla samego siebie :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3686
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3686
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3796
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 362
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Na patelnię olej. Na to opcjonalnie trawa/cebula i pasta. Przesmażyć
Wlać wymieszane mleko kokosowe i bulion. Wrzucić kaffir. Pogotować parę minut.
Zblendować i dodatkowo przelać przez sitko (zostanie i tak sporo resztek)
Wrzucić pokrojoną paprykę i kurczaka.
Doprawić sokiem z limonki i sosem sojowym
Uwagi: -z 2 łyżeczkami pasty jest trochę za słabe. Można dać trzecią -bez sosu sojowego jest mało słone