Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 9
Dodano: 22.05.2009
Odsłon: 1527
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
ziemniaki oczywiscie obieramy i trzemy na tarce o "malych oczkach":)
dodajemy pozostale skladniki+czosnek drbno posiekany lub przepuszczony przez praske,mieszamy
smazymy na zloty kolor z obydwoch stron. Podajemy z sosem pomidorowym (z bazylia) na ostro lub z jogurtem naturalnym
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Tosca 28 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Moja babcia robiła zielone placki! Ale nie dawała szpinaku, takie jej po prostu wychodziły... U nas na Kaszubach je się placki kartoflane na słodko - z cukrem, więc o takich dodatkach nie mogło być mowy. Ale Twój przepis przypomniał mi dzieciństwo... ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz