Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone roladki drobiowe z ryżem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2036
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2036
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Składniki
Filety umyj i osusz.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Zanurz w marynacie mięso i odstaw na noc do lodówki.
Pory opłucz, zdejmij z nich wierzchnie zielone liście, po czym zblanszuj je we wrzątku.
Mięso wyjmij z marynaty, oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym płacie ułóż gałązkę ziół, po czym zwiń je w rulon, owiń liśćmi pora i zepnij wykałaczką.
Przesmaż roladki z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zdejmij z patelni, lekko przestudź, a następnie pokrój w plastry. Danie serwuj np. z ryżem basmati lub z kaszą perłową.Źródło: Kurier TV