Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pożywne i pyszne
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2450
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3396
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2178
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2450
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3396
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2178
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji na opakowaniu, ja wybrałam pełne ziarno
W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy lub oleju do smażenia
Na patelnię wrzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy ale nie za długo - przypalony czosnek robi się gorzki
Następnie na patelnię wrzucamy szpinak, może być mrożony. Patelnię przykrywamy i czekamy aż szpinak zmięknie.
W tym czasie sprawdzamy makaron. Jeśli jest już miękki, odcedzamy
Wracamy do szpinaku. Kiedy trochę się już podsmaży i wyparuje z niego woda, dodajemy ser feta, pokrojony w kostkę lub jak kto woli. Mieszamy szpinak i fetę, doprawiamy pieprzem czarnym lub białym. Nie solimy - feta da nam wystarczającą słoność.
Do szpinaku z fetą dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i gotowe!
Smacznego :-)