Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu, pożywne i pyszne
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji na opakowaniu, ja wybrałam pełne ziarno
W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy lub oleju do smażenia
Na patelnię wrzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy ale nie za długo - przypalony czosnek robi się gorzki
Następnie na patelnię wrzucamy szpinak, może być mrożony. Patelnię przykrywamy i czekamy aż szpinak zmięknie.
W tym czasie sprawdzamy makaron. Jeśli jest już miękki, odcedzamy
Wracamy do szpinaku. Kiedy trochę się już podsmaży i wyparuje z niego woda, dodajemy ser feta, pokrojony w kostkę lub jak kto woli. Mieszamy szpinak i fetę, doprawiamy pieprzem czarnym lub białym. Nie solimy - feta da nam wystarczającą słoność.
Do szpinaku z fetą dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i gotowe!
Smacznego :-)
Mocno pomidorowe danie!
Odsłon: 7745
Przepis dnia
...po mojemu :)
Odsłon: 9341
Przepisów na to danie jest wiele.Jednak postanowiłam, że podzielę się swoim.M...
Odsłon: 466
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3225
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3449
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10307
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 21
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3225
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 3449
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10307
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 21
Składniki
Gotujemy makaron spaghetti wg instrukcji na opakowaniu, ja wybrałam pełne ziarno
W czasie gdy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy lub oleju do smażenia
Na patelnię wrzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, chwilkę podsmażamy ale nie za długo - przypalony czosnek robi się gorzki
Następnie na patelnię wrzucamy szpinak, może być mrożony. Patelnię przykrywamy i czekamy aż szpinak zmięknie.
W tym czasie sprawdzamy makaron. Jeśli jest już miękki, odcedzamy
Wracamy do szpinaku. Kiedy trochę się już podsmaży i wyparuje z niego woda, dodajemy ser feta, pokrojony w kostkę lub jak kto woli. Mieszamy szpinak i fetę, doprawiamy pieprzem czarnym lub białym. Nie solimy - feta da nam wystarczającą słoność.
Do szpinaku z fetą dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i gotowe!
Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 112
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 53