Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 685
Składniki
Gotujemy różyczki brokuła w osolonym wrzątku 3-5 minut. Odcedzamy i hartujemy zimą wodą.
Na patelni podsmażamy (maks 3 min) pokrojony w bardzo cienkie paski boczek (aby łatwiej się kroiło proponuję zamrozić boczek i dopiero wtedy kroić. Grubość pasków będzie tak cienka jak szynki parmeńskiej ;))
Do podsmażonego boczku dodajemy ser pleśniowy niebieski. Rozpuszczamy.
Kolejno dodajemy śmietanę i doprawiamy pieprzem i bardzo delikatnie solą (jeśli potrzeba: boczek i ser są już słone).
Do powstałego sosu dodajemy wcześniej ugotowane różyczki brokuła.
Całość posypujemy szczyptą suszonego bądź świeżego rozmarynu.
Podajemy z zielonym tagiatelle lub z innym makaronem
SMACZNEGO!