Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1kg małych ziemniaczków.20dkg boczku wędzonego parzonego,30 dkg pieczarek,przyprawy,świerzy koperek.Ziemniaczki zagotować,odcedzić.Posypać ulubionymi przyprawami,każdy zawinąć w plaster boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika,aby boczek się przyrunienił.Pieczarki pokroić,podsmażyć.Na półmisku wyłożyć z ziemniaczkami,posypanymi koperkiem.Dodatek do ryb i mięs-pycha!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23100
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23100
Składniki
Ziemniaczki ugotować,odcedzić,poczekać aż ostygną.Każdy ziemniaczek posypać przyprawami,owinąć plastrem boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika na blaszce.Temp 150 stopni,piec aż boczek się zarumieni.
Pieczarki obrać ,pokroić,przysmażyć na patelni,Położyć razem z ziemniaczkami,posypanymi świeżym koperkiem.Może być dodatkiem do mięs i ryb.Smakują wyśmienicie,przesiąknięte boczkiem i przyprawami.