Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1kg małych ziemniaczków.20dkg boczku wędzonego parzonego,30 dkg pieczarek,przyprawy,świerzy koperek.Ziemniaczki zagotować,odcedzić.Posypać ulubionymi przyprawami,każdy zawinąć w plaster boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika,aby boczek się przyrunienił.Pieczarki pokroić,podsmażyć.Na półmisku wyłożyć z ziemniaczkami,posypanymi koperkiem.Dodatek do ryb i mięs-pycha!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 615
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2656
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1891
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1220
Świąteczne smaki.
Odsłon: 165
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1743
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 615
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2656
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1891
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1220
Świąteczne smaki.
Odsłon: 165
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1743
Składniki
Ziemniaczki ugotować,odcedzić,poczekać aż ostygną.Każdy ziemniaczek posypać przyprawami,owinąć plastrem boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika na blaszce.Temp 150 stopni,piec aż boczek się zarumieni.
Pieczarki obrać ,pokroić,przysmażyć na patelni,Położyć razem z ziemniaczkami,posypanymi świeżym koperkiem.Może być dodatkiem do mięs i ryb.Smakują wyśmienicie,przesiąknięte boczkiem i przyprawami.