Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1kg małych ziemniaczków.20dkg boczku wędzonego parzonego,30 dkg pieczarek,przyprawy,świerzy koperek.Ziemniaczki zagotować,odcedzić.Posypać ulubionymi przyprawami,każdy zawinąć w plaster boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika,aby boczek się przyrunienił.Pieczarki pokroić,podsmażyć.Na półmisku wyłożyć z ziemniaczkami,posypanymi koperkiem.Dodatek do ryb i mięs-pycha!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ziemniaczki ugotować,odcedzić,poczekać aż ostygną.Każdy ziemniaczek posypać przyprawami,owinąć plastrem boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika na blaszce.Temp 150 stopni,piec aż boczek się zarumieni.
Pieczarki obrać ,pokroić,przysmażyć na patelni,Położyć razem z ziemniaczkami,posypanymi świeżym koperkiem.Może być dodatkiem do mięs i ryb.Smakują wyśmienicie,przesiąknięte boczkiem i przyprawami.