Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniak z grilla"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli ok. 15 minut. Odlej, przestudź. Natnij wzdłuż, ale nie rozcinaj. Wydrąż odrobinę miąższu.
Pomidory pozbaw gniazd nasiennych, drobno posiekaj. Obraną cebulę poszatkuj. Wymieszaj z pomidorami. Dodaj posiekane papryczki i oliwki lub kapary. Dopraw solą oraz pieprzem, nałóż do ziemniaków. Ziemniaki układaj na posmarowanych olejem kawałkach folii. Przykryj serem, zawiń. Grilluj 15 min.
porcji, czas 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety