Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniak z grilla"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Gotuj z dodatkiem soli ok. 15 minut. Odlej, przestudź. Natnij wzdłuż, ale nie rozcinaj. Wydrąż odrobinę miąższu.
Pomidory pozbaw gniazd nasiennych, drobno posiekaj. Obraną cebulę poszatkuj. Wymieszaj z pomidorami. Dodaj posiekane papryczki i oliwki lub kapary. Dopraw solą oraz pieprzem, nałóż do ziemniaków. Ziemniaki układaj na posmarowanych olejem kawałkach folii. Przykryj serem, zawiń. Grilluj 15 min.
porcji, czas 40 min; porcja – 260 kcal, cena 1,20 zł.Źródło: Świat kobiety