Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i bardzo pożywne danie, dobrze skomponowało się z domowym sosem tatarskim, tudzież ketchupem. zapraszam na bloga
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1237
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14827
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1237
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14827
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 848
Składniki
Każdego ziemniaka oddzielnie zawinąć w folię aluminiową i piec przez 90 min. w temperaturze 205 stopni. Po tym czasie, ziemniaki wyjąć z piekarnika, z każdego odkroić z góry ok. 0,5-cm plaster, wykroić delikatnie miąższ, uważać, żeby nie uszkodzić skórki. Miąższ zemleć w maszynce na puree. Dodać pozostałe składniki, oprócz bułki tartej i dobrze wymieszać (najlepiej ręką). Ziemniaki nafaszerować masą, posypać bułka tarta. Zapiekać w takiej samej temperaturze na złoty kolor. Gotowe!