Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 324
Dodano: 11.10.2011
Odsłon: 6151
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Każdego ziemniaka oddzielnie zawinąć w folię aluminiową i piec przez 90 min. w temperaturze 205 stopni. Po tym czasie, ziemniaki wyjąć z piekarnika, z każdego odkroić z góry ok. 0,5-cm plaster, wykroić delikatnie miąższ, uważać, żeby nie uszkodzić skórki. Miąższ zemleć w maszynce na puree. Dodać pozostałe składniki, oprócz bułki tartej i dobrze wymieszać (najlepiej ręką). Ziemniaki nafaszerować masą, posypać bułka tarta. Zapiekać w takiej samej temperaturze na złoty kolor. Gotowe!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

maluszekk 17 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Smacznie się zapowiadają. Zabieram do książki. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz