Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki pieczone w sosie beszamelowym"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 142
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 142
Składniki
Uwielbiam zapiekanki z aksamitnym sosem beszamelowym.
Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych
Ziemniaki obierz, pokrój na plasterki. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojo ną kiełbasę i boczek, usmaż.
Sos: masło stop w rondelku. Dodaj mąkę, zasmaż. Wlej mleko, przypraw. Gotuj kilka minut, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj serek topiony, wymieszaj. Przypraw.
Ziemniaki i wędliny ułóż warstwami w formie, polewając sosem. Posyp serem. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie