Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt czasochłonne pyszne danie obiadowe.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Namoczyc bułkę,zetrzec cebulę i wyrobic mięso ze wszystkimi składnikami,doprawiając według swojego smaku.Formowac niezbyt duże kotleciki i zrumienic je na oliwie./ nie musza byc dopieczone./
Obrane ziemniaki pokroic w cwiartki,posolic posypac oregano i wymieszac z tłuszczem ze smażenia kotletów.Cytrynę dobrze wyszorowac wycisnąc z niej sok i polac nim ziemniaki i kotlety.Pozostałą skórkę z cytryn też dodac do ziemniaków.Wyłożyc wszystko na blaszkę i piec w temp ok 200st.do miękkości ziemniaków.
Podawac z surówką lub innymi warzywami.