Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt czasochłonne pyszne danie obiadowe.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 76
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Namoczyc bułkę,zetrzec cebulę i wyrobic mięso ze wszystkimi składnikami,doprawiając według swojego smaku.Formowac niezbyt duże kotleciki i zrumienic je na oliwie./ nie musza byc dopieczone./
Obrane ziemniaki pokroic w cwiartki,posolic posypac oregano i wymieszac z tłuszczem ze smażenia kotletów.Cytrynę dobrze wyszorowac wycisnąc z niej sok i polac nim ziemniaki i kotlety.Pozostałą skórkę z cytryn też dodac do ziemniaków.Wyłożyc wszystko na blaszkę i piec w temp ok 200st.do miękkości ziemniaków.
Podawac z surówką lub innymi warzywami.