Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt czasochłonne pyszne danie obiadowe.
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 237
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 78
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 90
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 237
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 78
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 90
Składniki
Namoczyc bułkę,zetrzec cebulę i wyrobic mięso ze wszystkimi składnikami,doprawiając według swojego smaku.Formowac niezbyt duże kotleciki i zrumienic je na oliwie./ nie musza byc dopieczone./
Obrane ziemniaki pokroic w cwiartki,posolic posypac oregano i wymieszac z tłuszczem ze smażenia kotletów.Cytrynę dobrze wyszorowac wycisnąc z niej sok i polac nim ziemniaki i kotlety.Pozostałą skórkę z cytryn też dodac do ziemniaków.Wyłożyc wszystko na blaszkę i piec w temp ok 200st.do miękkości ziemniaków.
Podawac z surówką lub innymi warzywami.