Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowe gazpacho"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1083
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1337
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1083
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1337
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i bardzo drobno pokrój.
Paprykę owiń w folię aluminiową i piecz przez 40 minut w piekarniku w temp. 180°C. Następnie obierz ją ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
1/5 warzyw (poza czosnkiem) odłóż do miseczki i delikatnie podsyp solą.
Pozostałe warzywa dokładnie zmiksuj w blenderze razem z octem, oliwą z oliwek i czosnkiem. Pod koniec miksowania dodaj sok pomidorowy albo warzywny.
Mus delikatnie wymieszaj z odłożonymi warzywami, dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie schłódź w lodówce. Udekoruj wierzch świeżą bazylią oraz natką pietruszki.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 104