Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowe gazpacho"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i bardzo drobno pokrój.
Paprykę owiń w folię aluminiową i piecz przez 40 minut w piekarniku w temp. 180°C. Następnie obierz ją ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
1/5 warzyw (poza czosnkiem) odłóż do miseczki i delikatnie podsyp solą.
Pozostałe warzywa dokładnie zmiksuj w blenderze razem z octem, oliwą z oliwek i czosnkiem. Pod koniec miksowania dodaj sok pomidorowy albo warzywny.
Mus delikatnie wymieszaj z odłożonymi warzywami, dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie schłódź w lodówce. Udekoruj wierzch świeżą bazylią oraz natką pietruszki.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax