Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe sznycle"
czas ok. 40 min; porcja – 490 kcal cena 3 zł
Ziemniaki obierz, włóż do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut. Odcedź, przestudź, pokrój w plastry.
Schab umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w 6 plastrów. Każdy lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Jajka wbij do miseczki, roztrzep. Dosyp do nich mąkę oraz posiekane zioła. Dobrze wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Plasterki schabu panieruj w przygotowanym cieście (dociskaj panierkę do mięsa) i od razu wkładaj na mocno rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony.
Na drugiej patelni rozgrzej masło. Wrzuć plasterki ziemniaków, mieszając lekko je zrumień. Dodaj rzodkiewki, całość mocno razem podgrzej. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Obłóż plasterkami ziemniaków z rzodkiewką.
7Jeśli chcesz, gotowe danie możesz udekorować kilkoma listkami natki lub szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety
Smaczne.Sos zrobilam na postawie przepisu z kuchni polskiej.
Odsłon: 2143
Pomysł na łatwe i smaczne przyrządzenie soczystego i aromatycznego sznycla z...
Odsłon: 30421
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 19
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 19
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 19
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 19
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 490 kcal cena 3 zł
Ziemniaki obierz, włóż do garnka z posoloną wodą. Poczekaj, aż woda zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 20 minut. Odcedź, przestudź, pokrój w plastry.
Schab umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w 6 plastrów. Każdy lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz z obu stron solą i pieprzem. Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki. Jajka wbij do miseczki, roztrzep. Dosyp do nich mąkę oraz posiekane zioła. Dobrze wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Plasterki schabu panieruj w przygotowanym cieście (dociskaj panierkę do mięsa) i od razu wkładaj na mocno rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor po 2-3 minuty z każdej strony.
Na drugiej patelni rozgrzej masło. Wrzuć plasterki ziemniaków, mieszając lekko je zrumień. Dodaj rzodkiewki, całość mocno razem podgrzej. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Obłóż plasterkami ziemniaków z rzodkiewką.
7Jeśli chcesz, gotowe danie możesz udekorować kilkoma listkami natki lub szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 51
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 25