Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy nadziewane serem i żurawiną"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 735
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3978
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 810
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 735
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3978
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 810
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz. Każdy plaster przykryj kawałkiem folii spożywczej i rozbij tłuczkiem. Sznycelki oprósz z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Ser pokrój na cztery kawałki. Plastry karkówki posmaruj z jednej strony żurawiną. Połóż na tym po kawałku sera i zwiń roladki. Zepnij je wykałaczkami albo zwiąż grubą bawełnianą nicią. Na patelni mocno rozgrzej olej. Lekko zrumień na nim boczek i zeszklij obraną, posiekaną cebulę.
Boczek z cebulą odsuń na boki. Na środku patelni ułóż roladki i obsmaż je ze wszystkich stron na rumiano. Roladki, cebulę i boczek podlej gorącym bulionem. Patelnię przykryj, zmniejsz ogień i duś zrazy ok. 30 min. Obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę, zalej posoloną wodą i ugotuj.
Kapustę poszatkuj, usmaż na drugiej patelni na rozgrzanym oleju. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ziemniaki odcedź. Dodaj masło i śmietanę, ubij. Wywar ze zrazów zagęść sosem. Na talerzach rozłóż piure, kapustę i roladki. Wszystko polej sosem.Źródło: Tina