Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Kapustę lekko odciskamy i drobno kroimy. Wsypujemy do cebuli. Smażymy kilka minut, mieszając. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na osobnej patelni podsmażamy kilka minut na olej, aż sok odparuje. Przekładamy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w 8-10 plastrów. Cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do mięs. Na każdy plaster mięsa nakładamy po łyżce farszu, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na oleju. Przekładamy do rondla.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody. Wlewamy do mięsa. Dusimy na małym ogniu do miękkości( około 30 minut)