Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Kapustę lekko odciskamy i drobno kroimy. Wsypujemy do cebuli. Smażymy kilka minut, mieszając. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na osobnej patelni podsmażamy kilka minut na olej, aż sok odparuje. Przekładamy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w 8-10 plastrów. Cienko rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do mięs. Na każdy plaster mięsa nakładamy po łyżce farszu, zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na oleju. Przekładamy do rondla.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wody. Wlewamy do mięsa. Dusimy na małym ogniu do miękkości( około 30 minut)