Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki karmelowo-orzechowe"
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9130
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1026
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 255
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 89
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 9130
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1026
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 255
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 89
Składniki
ok. 60 minut • Porcja ok. 290 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na ok. 20 porcji
Przesiej mąkę z cukrem pudrem. Dodaj pokrojone masło i jajko. Zagnieć gładkie ciasto, wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia.
Podziel ciasto na 20 części i wylep nimi natłuszczone foremki. Piecz w 180°C około 15 minut.
Cukier wsyp do rondelka z grubym dnem, dodaj miód i na wolnym ogniu rozpuść cukier na karmel. Wlej śmietanę i gotuj chwilę. Pod koniec dodaj orzechy.
Przestudzone babeczki wyjmij z foremek, napełnij nadzieniem. Odstaw w chłodne miejsce, żeby masa stężała.
Możesz znacznie skrócić czas przygotowania tego deseru, kupując gotowe kruche babeczki.Źródło: Kobieta i życie