Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna :)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Jajka zmiksować z cukrami, stopniowo dosypywać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijamy.
Margarynę roztapiamy na małym ogniu, gdy się zagotuje gorąca powoli wlewamy do ciasta (tak tak gorącą ! ), cały czas ubijając.
Odlewamy 1/4 ciasta i mieszamy z kakao. Jasne ciasto wlewamy do formy. Następnie na to jasne wylewamy ciemne ciasto.
Pieczemy w temp. 180 stopni, około 35-40 minut.