Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Beza kokosowa z jagodami"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17662
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15321
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9055
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17662
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15321
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9055
Składniki
Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, domieszaj kokos.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Na papierze narysuj dwa duże okręgi. Każde z nich posmaruj grubą warstwą masy bezowej. Uformuj wyższe brzegi. Blaty bezowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150°C. Piecz przez godzinę. Wystudź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami (ok. 3 godz.)
Jagody opłucz, wysusz na ściereczce. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. Bezy przełóż bitą śmietaną oraz jagodami. Udekoruj, np. listkami mięty. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj