Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Beza kokosowa z jagodami"
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 409
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26546
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 409
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26546
Składniki
Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, domieszaj kokos.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Na papierze narysuj dwa duże okręgi. Każde z nich posmaruj grubą warstwą masy bezowej. Uformuj wyższe brzegi. Blaty bezowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150°C. Piecz przez godzinę. Wystudź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami (ok. 3 godz.)
Jagody opłucz, wysusz na ściereczce. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. Bezy przełóż bitą śmietaną oraz jagodami. Udekoruj, np. listkami mięty. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj