Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Beza kokosowa z jagodami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13262
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1509
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14582
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6011
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13262
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1509
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14582
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6011
Składniki
Białka ubij, dosypując sól oraz cukier i wlewając sok z cytryny. Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, domieszaj kokos.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Na papierze narysuj dwa duże okręgi. Każde z nich posmaruj grubą warstwą masy bezowej. Uformuj wyższe brzegi. Blaty bezowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150°C. Piecz przez godzinę. Wystudź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami (ok. 3 godz.)
Jagody opłucz, wysusz na ściereczce. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. Bezy przełóż bitą śmietaną oraz jagodami. Udekoruj, np. listkami mięty. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj