Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1312
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1036
Polecam.
Odsłon: 277
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1312
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1036
Polecam.
Odsłon: 277
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 17
Składniki
Pół szklanki mleka odlać, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zmiksować z truskawkami, wlać do garnka, dodać cukier i cukier wanilinowy, chwilę gotować. Powoli, stale mieszając, wlewać mleko z mąką do gotujących się truskawek. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze chwilę.