Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser na ciepłe dni.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 182
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 476
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 42
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 182
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 476
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 42
Składniki
Włóż garnek do zamrażarki, aby się schłodził. W między czasie zmieszaj wszystkie składniki i wlej je do zimnego garnka. Zamrażaj około 30 minut. Jeśli kryształki lodu zaczynają się formować na wierzchu garnka, przemieszaj całość widelcem.Zamrażaj przez 2 godziny powtarzając czynności mieszania co jakiś czas, aż do całkowitego zamrożenia. Ja trzymam to w zamrażarce jeszcze przez noc. Podaje dzieląc na poszczególne desery, najlepiej gałką do lodów.