Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 162
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 116
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 59
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 162
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 116
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 59
Składniki
Do jednej szklanki wbijam żółtka, do drugiej szklanki wlewam piwo. Musi być taka sama ilość żółtek i piwa, np. po pół szklanki. Wysypuję na stolnicę mąkę i wlewam do niej żółtka i piwo. Wyrabiam podsypując mąkę, trzeba uważać, żeby nie wyszło twarde, musi być to masa plastyczna. Rozwałkowuję baaardzo cienko, wykrawam chrusty, smażę na gorącym oleju. Uwaga! podczas smażenia bardzo rosną. Po wystygnięciu należy posypać je cukrem pudrem. Z podanych ilości wychodzi ich bardzo dużo, są chrupkie i niskokaloryczne. Polecam, pycha!!!