Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19253
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13042
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1689
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232127
Składniki
Do jednej szklanki wbijam żółtka, do drugiej szklanki wlewam piwo. Musi być taka sama ilość żółtek i piwa, np. po pół szklanki. Wysypuję na stolnicę mąkę i wlewam do niej żółtka i piwo. Wyrabiam podsypując mąkę, trzeba uważać, żeby nie wyszło twarde, musi być to masa plastyczna. Rozwałkowuję baaardzo cienko, wykrawam chrusty, smażę na gorącym oleju. Uwaga! podczas smażenia bardzo rosną. Po wystygnięciu należy posypać je cukrem pudrem. Z podanych ilości wychodzi ich bardzo dużo, są chrupkie i niskokaloryczne. Polecam, pycha!!!