Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105141
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5912
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105141
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5912
Składniki
Do jednej szklanki wbijam żółtka, do drugiej szklanki wlewam piwo. Musi być taka sama ilość żółtek i piwa, np. po pół szklanki. Wysypuję na stolnicę mąkę i wlewam do niej żółtka i piwo. Wyrabiam podsypując mąkę, trzeba uważać, żeby nie wyszło twarde, musi być to masa plastyczna. Rozwałkowuję baaardzo cienko, wykrawam chrusty, smażę na gorącym oleju. Uwaga! podczas smażenia bardzo rosną. Po wystygnięciu należy posypać je cukrem pudrem. Z podanych ilości wychodzi ich bardzo dużo, są chrupkie i niskokaloryczne. Polecam, pycha!!!