Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115158
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7843
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2957
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1299
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115158
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7843
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2957
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1299
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1210
Składniki
Do jednej szklanki wbijam żółtka, do drugiej szklanki wlewam piwo. Musi być taka sama ilość żółtek i piwa, np. po pół szklanki. Wysypuję na stolnicę mąkę i wlewam do niej żółtka i piwo. Wyrabiam podsypując mąkę, trzeba uważać, żeby nie wyszło twarde, musi być to masa plastyczna. Rozwałkowuję baaardzo cienko, wykrawam chrusty, smażę na gorącym oleju. Uwaga! podczas smażenia bardzo rosną. Po wystygnięciu należy posypać je cukrem pudrem. Z podanych ilości wychodzi ich bardzo dużo, są chrupkie i niskokaloryczne. Polecam, pycha!!!