Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Do jednej szklanki wbijam żółtka, do drugiej szklanki wlewam piwo. Musi być taka sama ilość żółtek i piwa, np. po pół szklanki. Wysypuję na stolnicę mąkę i wlewam do niej żółtka i piwo. Wyrabiam podsypując mąkę, trzeba uważać, żeby nie wyszło twarde, musi być to masa plastyczna. Rozwałkowuję baaardzo cienko, wykrawam chrusty, smażę na gorącym oleju. Uwaga! podczas smażenia bardzo rosną. Po wystygnięciu należy posypać je cukrem pudrem. Z podanych ilości wychodzi ich bardzo dużo, są chrupkie i niskokaloryczne. Polecam, pycha!!!