Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie

Ciastka francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 10

Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie"

Składniki

  • 13 dag mąki
  • 30 dag masła. 40 dag śliwek
  • cukier waniliowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciastka francuskie

Przygotowanie

  1. Zagnieć ciasta maślanego, schłodź. Zgnieć ciasto kluskowego, schłodź. Rozwałkuj je w prostokąt, połóż na nim ciasto maślane i cienko rozwałkuj. Złóż w kopertę, schłodź i znów rozwałkuj. Powtórz czynność 4 razy.

  2. Rozwałkuj ciasto, potnij na kwadraty. Ułóż połówkę śliwki, posyp cukrem waniliowym, zlep brzegi. Piecz 15 min w temp. 180°C.

  3. Porcje 10, 90 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 350 kcal

  4. Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń