Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie ze śliwkami

Ciastka francuskie ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie ze śliwkami"

Składniki

  • pół kg śliwek węgierek
  • 30 dag cukru żelujacego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • rolka ciasta francuskiego
  • żółtko jajka
  • miód akacjowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciastka francuskie ze śliwkami

Przygotowanie

  1. Śliwki umyj, wydryluj, zasyp cukrem żelujacym i wymieszaj.

  2. Ciasto rozmroź, najlepiej zostawiając na noc w lodówce. Pokrój je na kwadraty, a na środku ułóż śliwki w cukrze.

  3. Nasmaruj ciastka osolonym roztrzepanym żółtkiem. Wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

  4. Podawaj z miodem.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń