Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka francuskie ze śliwkami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, zasyp cukrem żelujacym i wymieszaj.
Ciasto rozmroź, najlepiej zostawiając na noc w lodówce. Pokrój je na kwadraty, a na środku ułóż śliwki w cukrze.
Nasmaruj ciastka osolonym roztrzepanym żółtkiem. Wstaw je na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Podawaj z miodem.Źródło: Kurier TV